Inleefreis vrijwilligers Ethiopië – juli 2019

Gedurende 3 weken in juli 2019 organiseert SDE een inleefreis voor Belgische studenten naar Little Heaven (project rond HIV-besmette weeskinderen). Deze studenten logeren de eerste twee weken in het guesthouse van Siddartha in Addis Ababa (AA). Samen met enkele Ethiopische studenten uit Siddartha ( tegelijkertijd vertalers naar Engels en andersom!) organiseren zij talloze activiteiten met de kinderen en bereiden ze een jeugdkamp voor. De derde week gaan ze als begeleider met de kinderen mee op een onvergetelijk vakantiekamp (niet in een tent !) buiten AA.

Niet zomaar een plezierreisje, maar met onderdompeling in het leven van onze weeskinderen en studenten.

Voor wie is deze inleefreis bedoeld ?

Een groep van 6 studenten, ter plaatse opgevangen en begeleid door medewerkers van SDE en Ethiopische studenten. Ervaring met speelpleinwerking en/of jeugdbeweging is een plus. Student zijn of minstens net secundaire school achter de rug (18-23 jaar).

Praktische info

De reis vindt plaats van maandag 8 tem dinsdag 30 juli 2019. De totale kostprijs per persoon ligt rond de 3.200€ waarvan 2.000€ voorzien is voor de algemene Siddartha-werking in AA. Een gedeelte hiervan zal gebruikt worden voor de kampkosten van de kinderen en voor de studiekosten van onze Ethiopische studenten-begeleiders. Deze 2.000€ kan meegefinancierd worden door het organiseren van bv.een wafelbak, andere fundraisingsactiviteiten, sponsoring. Kortom, naar eigen inzicht.

Het resterende bedrag van ca 1.200€ is inclusief vliegtuigtickets, overnachtingen, voeding, transport ter plaatse, enz. Niet inbegrepen zijn de kosten voor inentingen, verzekering, paspoort en visum, persoonlijke uitgaven.

Door de vrije grote hoogte waarop Addis Abeba en omstreken zich bevindt (2000m+) is het klimaat vrij zacht en is malaria niet aan de orde.

Kandidatuur

Je kan je kandidaat stellen tot 15 februari 2019. Wil je meer info of heb je vragen, bel Frederik Pollet op 0486/43.85.70 of Denise De Vlieger 0486/43.85.76. Of via info@siddartha.be

Aan de hand van je motivatiebrief wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Er worden 2 voorbereidingsdagen in gericht in de gebouwen van Siddartha, Bontenosstraat 29 te Baal-Tremelo. Deze gaan door van 10u tot 17 uur op zaterdag 23 februari 2019 en zaterdag 27 april 2019.

Een unieke kans !

Skip to content