Ediget Fana

Een project voor 120 alleenstaande moeders en “ladies” met kinderen.

Veel alleenstaande moeders met kinderen leven zonder enige zekere vorm van inkomen. In deze groep van moeders zitten ook “ladies” die jarenlang hun lichaam verkocht hebben voor een habbekrats. Al deze vrouwen willen we een nieuwe toekomst aanreiken.

Gedurende maximum 1 jaar krijgen ze van ons 20 euro per maand. Als tegenprestatie krijgen ze in ons project vorming rond hygiëne, gezondheid, opvoeding van kinderen, geldbeheer, assertiviteit, e.a. Daarnaast kunnen ze terecht voor een opleiding in één van onze 4 ateliers: snit en naad, borduurwerk, weven of lederbewerking. Stuk voor stuk vaardigheden die hen klaarstomen voor een reguliere en betere job. In één jaar tijd doorlopen ze twee ateliers, wat hun kansen verhoogt. De laatste maand volgen ze bovendien stage in een netwerk van bedrijven en de meeste van hen krijgen hier ook effectief een job aangeboden.

In een pilootproject met 40 kandidaten krijgen de moeders een doorgedreven opleiding in slechts vijf weken tijd, met de optie om daarna zelfstandig aan de slag te gaan. Na goedkeuring van een businessplan ontvangen ze startgeld en worden ze nog een tijdje opvolgen en bijsturen.

3. ediget fana (3)
3. ediget fana (4)
3. ediget fana (5)
3. ediget fana (6)
3. ediget fana (7)
3. ediget fana (10)
3. ediget fana (11)
3. ediget fana (12)
3. ediget fana (13)
3. ediget fana (14)
3. ediget fana (15)
3. ediget fana (16)
3. ediget fana (18)
3. ediget fana (19)
3. ediget fana (21)
3. ediget fana (22)
3. ediget fana (23)
3. ediget fana (24)
3. ediget fana (25)
Ga naar de inhoud