Over Ons

Siddartha is een plek van hoop en bemoediging, van engagement en uitdaging. Via kleinschalige projecten willen wij antwoord geven op de noden van deze tijd.

Siddartha staat voor een krachtige en positieve levensvisie, ingebed in de christelijke spirit met respect voor andere benaderingen. Wij willen op een originele manier kiezen voor kleine en zwakke mensen, en hen het beste van onszelf aanreiken.

Wij wilden deze waarden ook weerspiegeld zien in ons logo:

  • De meeuw blijft het symbool van mogelijkheden benutten en grenzen verleggen: de basis en de start van Siddartha.
  • De twee elementen centraal in het logo staan in perspectief: 2 werelden, gescheiden van elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ethiopië t.o.v. België, maar evengoed aan de man-vrouw relatie, enz. Het gaat erom je eigen plaats te bepalen: het ene is niet beter of groter dan het andere, wel vertrekken beide vanuit eenzelfde eigenheid.
  • Veel mensen blijven steken in het dagelijks cirkeltje van gewoontes en vastgeroeste kadertjes en noemen dat dan het veilige leven. Siddartha promoot al meer dan 40 jaar dat je je grenzen voortdurend moet verleggen, dat je de veilige cirkel kàn en moét doorbreken: de meeuw doet dat, de letters van Siddartha doen dat, en ook één van de elementen doet dat.

De Koepel Siddartha vzw bestaat uit een achttal mensen die mee de zorg willen dragen in de verschillende initiatieven van Siddartha. Zij waken over het “Credo van Siddartha ”, een tekst waarin de waarden, accenten en de spirit van onze beweging wordt verwoord. Het is ons testament voor de toekomst.

De Koepel Siddartha vzw beheert ook de financiën als overkoepelend orgaan. Zij dragen gaandeweg meer verantwoordelijkheid zodat de initiatiefnemer van de verschillende vzw‘s, Br. Gust Lauwerysen, de verschillende binnenlandse projecten meer en meer kan loslaten en zijn ervaring kan aanwenden in de projecten in Ethiopië.

Ga naar de inhoud